Merhabalar, poğaçanız yumuşacık olsun, içi kat kat olsun, ertesi güne bayatlamasın istiyorsanız, bu tarif tam size göre. Deneyenler mutlaka fotoğrafını instagramda benimle paylaşsın, bende sizi hikayemde paylaşayım.
Kruvasan Poğaça Tarifi:
MALZEMELER:
- 1 küçük paket yaş maya
- 1,5 su bar. ılık süt
- yarım su bar. su
- yarım su bar. sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı sirke
- aldığı kadar un
ARASI İÇİN;
- 125 gr tereyağı veya margarin
- beyaz peynir-maydonoz
ÜZERİ İÇİN;
- 2 yumurta sarısı
- 2 çay kaşığı pudra şekeri
- Mayayı ılık süt, şeker ve tuz ile bekletin çözünsün, diğer malzemeleri ilave ederek karıştırın.
- Kontrollü un koyarak hamurunuzu yoğurun, üzerini kapayarak sıcak ortamda 1 saat kadar bekletin mayalansın.
- Hamurunuzu 16 eşit parçaya ayırın ve 8 tanesini pasta tabağı büyüklüğünde açın.
- Aralarına eritilmiş tereyağından 1’er yemek kaşığı sürerek üst üste yerleştirin ve tekrar açabildiğiniz kadar açın.
- Bıçakla 16 parçaya keserek uzun kenarlarına peynir koyup sarın ve tepsiye yerleştirin.
- Kalan 8 parça hamuru da aynı şekilde yapın ve ikinci tepsiye yerleştirin. (32 adet oldu)
- Tekrar 1 saat kadar bekletin ve üzerine yumurta sarısıyla pudra şekerini karıştırarak sürün.
- 180 derece fırında alt-üst pişirme ayarında üzeri kızarana kadar pişirin.