Merhabalar, mutfakta gıdaların çöp olmasına karşıyım, bir şekilde her şeyi tekrar geri dönüşüm yapar gibi kullanabiliriz. Ekmek israfına özellikle çok üzülüyorum, bayat ekmeği her zaman farklı şekillerde güzel lezzetlere dönüştürebiliriz. Peki hiç bu şekilde bir pasta olarak denediniz mi? Tavsiye ediyorum şahane bir pastanız olacak mutlaka deneyin. Denediğiniz zaman benimle pratik_lezzetler instagram hesabımdan paylaşmayı unutmayın, bende sizi paylaşayım 🙂
Elmalı Ekmek Pastası Tarifi:
MALZEMELER:
- 2 yemek kaşığı (65 gr) tereyağı
- 1 çay bardağı esmer şeker
- 1 bütün bayat ekmek
- yarım su bardağı beyaz toz şeker
- yarım su bardağı esmer toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- çok az tuz
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 4 yumurta
YAPILIŞI:
- Tereyağını eritin ve soğumadan kalıba veya tepsiye dökün, üzerine esmer şekeri ilave ederek karıştırın ve tepsi tabanına yayarak yerleştirin.
- Bayat ekmeğinizi minik küpler olacak şekilde dilimleyin ve biraz açıkta bırakın, hafif kurusun.
- Diğer malzemeleri el çırpıcısı ile karıştırarak sos hazırlayın, üzerine ekmekleri de ilave ederek hafifçe ezmeden karıştırın.
- Elmaları ince dilimleyerek tepside ki şekerli karışımın üzerine sıralayın.
- Yapım aşamalarını görmek isterseniz videoyu izleyebilirsiniz.
- Elmaların üzerine de sosladığınız ekmekleri ilave edin ve hafifçe üzerini düzleyin, çok basmayın hamur olmasın.
- Önceden 190 derecede ısıtılmış fırının alt-üst pişirme ayarında 15 dakika pişirin, daha sonra fırın ısısını 165 dereceye düşürün ve 45 dakika daha pişirin.
- Fırından çıkınca soğuğa yakın ılınsın ve tepsiyi ters çevirerek pastanızı çıkarın.
- Dilimleyerek servis yapabilirsiniz, üzerine 1 top da vanilyalı dondurma ile servis yapmanızı öneririm.
- Afiyet olsun..