Merhabalar, yine çok basit ve pratik, genelde herkesin bildiği ve sevdiği bir lezzet ‘ağlayan pasta’ tarifim var. Üstelik tamamen yağsız ve hafif bir tarif, birde bu şekilde benim ölçülerimle denemenizi tavsiye ederim.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın
Sizin uyguladığınız tariflerimi, hikayemde sizin fotoğraflarınızla paylaşmayı çok isterim Instagram hesabım: @pratik_lezzetler
Ağlayan Pasta Tarifi:
- 4 yumurta
- 1,5 su bar. şeker
- 1 su bar. süt
- 2 su bardağı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
KEKİ ISLATMAK İÇİN:
- 2 su bar. süt
ÜZERİ İÇİN:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bar. süt
- 1 paket çikolata sos
- 2,5 su bar. süt
YAPILIŞI:
- Öncelikle yumurta ve şekeri mikser ile 4-5 dk çırpalım, diğer malzemeleri de ilave ederek karıştıralım.
- Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama dökerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dk pişirelim (kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edebiliriz).
- Kekimiz soğuyunca, üzerine soğuk sütü dökerek biraz bekletelim.
- Hazırladığınız krem şantiyi üzerine sürelim ve buzdolabında 10 dk dinlendirelim.
- Çikolata sosu, süt ile karıştırarak pişirelim ve kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutalım.
- Soğuyan çikolata sosu üzerine gezdirelim ve tepsiyi sağa sola hafifçe sallayarak çikolata sosun düzgünce dağılmasını sağlayalım.
- 1 saat kadar dolapta dinlendirelim.
- İstediğiniz gibi dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun..