Merhabalar, trileçe sever misiniz… Kendi ellerinizle yaptığınız, mis gibi, tadı şerbeti yumuşaklığı kıvamı tam yerinde bir tarif ister misiniz? Mutlaka denemelisiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın .
Sizin uyguladığınız tariflerimi, hikayemde sizin fotoğraflarınızla paylaşmayı çok isterim Instagram hesabım: @pratik_lezzetler
Trileçe Tarifi:
MALZEMELER:
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- yarım su bardağı irmik
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
ŞERBET İÇİN:
- yarım su bardağı şeker
- 4 su bardağı süt
- 1 paket (200 ml) sıvı krema
- 2 yemek kaşığı süt tozu
KARAMEL SOS İÇİN:
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket (200 ml) sıvı krema
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:
- yarım paket (100 ml) sıvı krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI:
- Yumurta ve şekeri mikser ile 4-5 dk çırpıyoruz ve diğer malzemeleri de ilave ederek karıştırıyoruz.
- Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama dökerek 170 derecede 30-35 dk pişiriyoruz.
- Şerbet malzemelerini mikser ile çırparak karıştırıyoruz, şeker erisin (kaynatmayın), ılıyan trileçenin üzerine şerbetini döküyoruz.
- Karamel için yapışmaz yüzeyli bir tavaya şekeri koyuyoruz ve orta ateşte şekerin eriyerek renginin biraz koyulaşmasını bekliyoruz (şekeri çok yakarsanız tadı acılaşır).
- Tereyağını ilave ederek hızlı hızlı karıştırıyoruz ve kremayı da ilave ederek tekrar karıştırıyoruz
- Biraz kaynatıyoruz ve ocağı kapatıyoruz, karamel soğuyunca trileçenin üzerine dökerek tepsiyi elimizle hafif hafif sallayarak karamel sosu her yerine dağıtıyoruz.
- Buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim.
- Sıvı krema ile pudra şekerini mikser ile çırpıyoruz ve buzdolabı poşetine koyarak, kürdan ile minik bir delik açıyoruz.
- Trileçenin üzerine düz çizgiler yaparak kürdanla ileri geri çizerek süsleyebilirsiniz.
- Afiyet olsun..