JAPANESE SOUFFLE PANCAKE
Merhabalar, sanırım pankek sevmeyen yoktur, birde puf puf kabarık ve yumuşacık olduğunu düşünün, soğumadan üzerine bal ve dondurma ile mutlaka denemelisiniz. Japon usulü sufle pankek, tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın .
Sizin uyguladığınız tariflerimi, hikayemde sizin fotoğraflarınızla paylaşmayı çok isterim Instagram hesabım: @pratik_lezzetler
Pofuduk Sufle Pankek Tarifi:
MALZEMELER:
- 2 yumurta
- 2,5 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı süt
- 5 silme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN:
- bal veya çikolata sos
- dondurma
- sevdiğiniz meyveler
- toz fıstık vb.
YAPILIŞI:
- Öncelikle yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz, sarıların içine şeker dışındaki malzemeleri ilave ederek, el çırpıcısı ile güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yumurta beyazını mikser ile biraz köpürtüyoruz, şekeri 1’er kaşık yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz, beze kıvamını alınca tamamdır.
- Yumurta sarılı karışıma parça parça ilave ederek söndürmeden karıştırıyoruz.
- Çok az yağlanmış tavayı kısık ayarda ısıtın ama mutlaka kısık ayarda ısıtmalısınız, yoksa kabarmaya fırsat kalmadan hemen pişiyor.
- Tavanın büyüklüğüne göre 1’er kaşık pankek karışımından dökerek kapağı kapatın, ocağın altını kesinlikle açmıyoruz.
- Biraz kabarsın, üzeri göz göz olunca, tekrar birer kaşık daha pankek karışımdan üzerlerine ilave ediyoruz.
- Tavanın kenarlarına 1’er kaşık su dökelim, bu sayede kısık ayarda su buharı ile içi de güzel pişiyor.
- Aynı işlemi yuvarlak minik kalıp kullanarak da yapabilirsiniz.
- Daha sonra ters çevirerek tekrar biraz su ilavesi yaparak, kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruz.
- Bu ölçülerle 4-5 adet oluyor.
- Yazması uzun oldu isterseniz videoda nasıl yaptığımı izleyebilirsiniz.
- Üzerine bal dökerek, yanına dondurma ve sevdiğiniz meyveler ile dilediğiniz gibi sunum yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun..