Pandispanya ve Kek Yaparken;
- Malzemelerin oda ısısında olması gerekir, 2 saat öncesinden bütün malzemeleri tezgaha hazırlayarak bekletmeniz yeterli olacaktır.
- Yumurta ve şeker güzel çırpılmalı, köpürüp 3-4 katı oluncaya kadar çırpılmalı.
- Kuru malzemeleri yani un, kabartma tozu, vanilya, kakao vb. ilave ederken elemelisiniz.
- Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıbın kenarları yağlanmamalı.
- Fırın mutlaka önceden ısıtılmış olmalı.
- Keki fırına koyduktan sonra fırın kapağı ilk 20 dk kesinlikle açılmamalı.
- Pişirme esnasında fırının içine, ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyarsanız, çok daha yumuşak sünger gibi bir kekiniz olur.
- Pandispanya piştikten sonra fırından hemen çıkarmayın, fırın kapağını aralayarak 10 dk kadar fırının içinde kendini çekmesini bekleyin.
Hazır yufka ile börek yaparken dikkat edilmesi gereken detaylar;
- Öncelikle yufkanızın taze olmasına dikkat edin, mümkünse marketlerden değil, yufkacıdan almalısınız.
- Tabiki sadece yufka değil bütün malzemelerin taze olması çok önemli.
- Böreği hazırladıktan sonra bir müddet pişirmeden soğuk ortamda bekletmek çok daha güzel sonuç verir.
- Fırından çıkan böreği yumuşatmak için, üzerine parmak uçlarıyla bir miktar su serpebilirsiniz.